Publicado el

COM COMBAT LA CALOR EL NOSTRE COS

La CALOR és la sensació que experimentem davant una pujada de temperatura, però no només és aquesta sensació, sino que a més a més és una forma d’energia en trànsit, que moltes vegades influeixen en el nostre estat d’ànim per bé o per malament.

El nostre cos no només es refreda banyant-nos amb aigua fresqueta o tèbia, o davant del ventilador, sino que és molt imporatant HIDRATAR-NOS.

El cos huma necessita regular la temperatura corporal, i l’encarregat de fer-ho és l’Hipotàlem, una regió del nostre cervell, i que és molt sensible als canvis de temperatura, i si puja més de 40ªC deixa de funcionar, i pot arribar a provocar la mort per cop de calor.

Quan detecta un augment de temperatura, l’Hipotàlem posa en marxa uns mecanismes per fer baixar la temperatura corporal:

  • La Transpiració o suor. És el sistema de refrigeració més important que tenim, i està format per aigua, sals minerals i toxines i s’expulsa per els poros de la pell, i ens manté la temperatura constant. A vegades pensem que si bebem molta aigua suem més, i és així, i així ha de ser per regular la temperatura corporal.
  • La Vasodilatació. Els capilars són els vasos sanguinis més prims i es troben a prop de la superficie de la pell, per tant la sang que circula per aquests vasos sanguinis estan mes a prop de l’exterior. Al dilatar-se queda exposada més quantitat de sang a l’aire i aixó permet que la nostra temperatura es reguli. La manca d’aigua disminueix aquest fluix sanguini i el cervell està menys irrigat, provocant disfuncions, irritabilitat i sensació de tristesa.

Per tant, BEBEU FORÇA AIGUA, EVITEU LES HORES DE MÉS INSOLACIÓ, I ANEU MOLLANT-VOS EL CLATELL i ELS CANELLS BEN SUVINT!!!!

www.nordicwalkingestrajo.com